Галерия

Албум: УчИМИ

Сава Академия на 7 години
Публикувано на: 2018-05-23 09:08:40

САВА АКАДЕМИЯ НА 7 ГОДИНИ

upload/1_1.jpgЗа седма поредна година, в навечерието на 24 май, САВА АКАДЕМИЯ отличи най – успешно представилите се на престижни форуми в сферата на науката и изкуството през учебната 2017/2018г. ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“. САВА АКАДЕМИЯ се създава по идея на Училищното настоятелство и се реализира с помощта на колегията на СУ „Сава Доброплодни“ и подкрепата на неговото ръководсво. Днес САВА АКАДЕМИЯ празнува седмия си рожден ден. Година след година тази инициатива се разраства, множат се успехите на възпитаниците на Училището по изкуства. Няма друго училище в града, което може да се похвали с толкова много награди от регионални, национални и международни състезания и конкурси.
upload/1_1.jpgНоминираните тази година бяха разпределени в 10 категории: Начален етап, Български език и литература, Чужди езици, Информационни технологии, Природни науки, Музика (класическа, популярна и народна), Изобразително изкуство, Обществени науки и гражданско образование, Отборно класиране (групови награди) и Преподаватели на лауреатите. Общият брой на наградените ученици в изброените категории бе осемдесет и пет. 85 лауреати на международни, национални или регионални конкурси, състезания, турнири, достойно представили училището през учебната 2017/2018 г. Отличени бяха и 17 преподаватели от СУ „Сава Доброплодни“.
upload/1_1.jpgЦеремонията по награждаването бе открита с Химна на училището. Наградите връчиха изтъкнати представители на ШУ „Епископ Константин Преславски“, с който училището има дългогодишно сътрудничество, Председателят на училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“ – г-н Ивелин Митев и Директорът на училището – г-жа Албена Иванова – Неделчева. Гостите и наградените доброплодци бяха поздравени от възпитаници на музикалните паралелки към училището. С проявата си в хубавата пролетна вечер училището на талантливите деца за пореден път потвърди мотото си: „най – доброто училище за най – добрите ученици“.

staff/picbut.jpg

18 години „Радуга“
Публикувано на: 2018-05-23 09:02:21

18 години „Радуга“

upload/1_1.jpgНа 19.05.2018г Руска театрална палитря „Радуга“ при СУ „Сава Доброплодни“ отпразнува своя 18 рожден ден. За тези 18 години в състава участваха около 500 ученици и през годините спечелиха много награди в различните възрастови групи на Национални и Международни театрални фестивали на руски език. 6 награди за първо място, 5 за второ , 2 за трето; Гран при 4 пъти: в гр.Париж, 2 пъти в гр. София и 1 в Международния фестивал „Волшебная планета“ . Специални награди за: актуалност, наградата на името на Александър Ваховски, Наградата на Петербургското академично общество, Специалната награда от фестивала в гр. Агд, Франция, 3 награди за най-добра пластика, 5 за най-добра мъжка роля, 2 за най-добра женска роля, 2 за най-добра сценография, 1 за най-добра хореография,1 за най-добра комедийна роля, 1 за най-добра епизодична роля, 1 за най-добри декори, 1 за най-добър поетически театър, Специалната награда на „Школьные театральные сезоны“ 3 пъти носител на „Сава Академия“,Наградата на гр. Шумен за „Ученическа формация“. С вкусна торта и с пожелания за още повече успехи участниците продължиха своя празник с репетиция за следващите 2 Международни фестивала, които ги очакват до края на годината. Успех и на тях, мили наши артисти!
staff/picbut.jpg

Стъпала на знанието
Публикувано на: 2018-05-17 16:04:32

upload/1_1.jpgТри от четирите допуснати до финалния етап на състезанието „Стъпала на знанието“ възпитанички на СУ „Сава Доброплодни“ са постигнали максимален резултат! Даная Димитрова и Симона Живкова от Vб клас и Бояна Петрова от VIд клас завършват състезанието с 50 от 50 възможни точки, а на Гизем Неджмиева от VIж клас не са достигнали едва 2 точки.
upload/1_1.jpgЕзиково-литературната надпревара се организира от Сдружение „10 книги“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Финалният етап се предхожда от два предварителни кръга, които отсяват най-знаещите сред участниците.
upload/1_1.jpgПреподавателката по български език и литература на момичетата Нора Баланска се чувства удовлетворена от резултатите, гордее се с трудолюбието на учениците си и им благодари за положените усилия.

staff/picbut.jpg

Изпращане на Випуск 2018
Публикувано на: 2018-05-17 16:02:05

********************

staff/picbut.jpg

Националната олимпиада по ИТ
Публикувано на: 2018-05-14 16:57:46

В периода 11.05.2018 - 13.05.2018. се проведе Националната олимпиада по ИТ. Участваха ученици от 25 града в България. Учениците от СУ "Сава Доброплодни" - Мертин Дервиш, Ивана Великова, Михаил Георгиев, Мариян Михайлов, Георги Любенов, Беркан Рейхан., Денискав Ангелов, Петър Стоянов и Радостин Емануилов представиха достойно нашето училище.Отлични оценки над 5.50. Трето място за Георги Любенов и Беркан Рейхан.

staff/picbut.jpg

"Радуга" с три награди
Публикувано на: 2018-05-14 08:53:51

XVIII Национален фестивал на детското и юношеско театрално изкуство на руски език


На 12.05.2018г в Руски културно-информационен център гр. София се проведе XVIII Национален фестивал на детското и юношеско театрално изкуство на руски език посветен на 200 годишнината от рождението на И.С. Тургенев и 105 годишнината от рождението на В. Ю. Драгунски. Руска театрална палитра "Радуга" участва с 2 постановки: "Царь Несмеян" и "Следы на песке".Тази година във фестивала участваха само три състава от ученици, на които руския език не е матерен сред, коите бе и съставът на нашето училище.Учениците се представиха достойно и се завърнаха с три награди: "За най-добра пластика", "За най-добра мъжка роля", която втора поредна година бе присъдена на Петър Ванев Иванов от 8 а клас и при общото класиране второ място. За пореден път доказахме, че сме сред най-добрите! Благодарности на ръководството на училището за подкрепата, на учениците за труда, който положиха през учебната година и пожелания за още по-добри успехи на следващите фестивали в г. Москва и гр. Кьолн!

staff/picbut.jpg

11 май 2018 – ДЕН НА ШУМЕН
Публикувано на: 2018-05-11 10:34:45

Час по родолюбие“ и издигане на знамето на града. Изпълнение на българско хоро по повод инициативата на МОН „Розите на България“.

staff/picbut.jpg
upload/v1.jpgОЛИМПИАДА ПО ЕЗИКОВА КУЛТУРА С УЧАСТИЕТО НА СТУДЕНТИ И ЗРЕЛОСТНИЦИ се проведе в Дена на Шумен. Организатор е Катедрата по български език при ФХН на ШУ „Епископ Константин Преславски“. Отборът на СУ "Сава Доброплодни" бе представен от осмокласника Симеон Божилов, десетокласничката Мария Пенева и единадесетокласниците Жулиета Белчева и Виктор Иванов. Учениците се завърнаха с купа Отбор на грамотните! В университетския отбор участват второкурсници и третокурсници от специалностите Българска филология и Българска филология с библиотечно-информационни дейности и книгоиздаван е, както и студенти от Английска филология и Приложна германистика , показали отлични резултати по дисциплината Съвременен български книжовен език и езикова култура .
staff/picbut.jpg

Нощ на изкуствата
Публикувано на: 2018-05-11 10:30:51

„Нощ на изкуствата”

upload/1_1.jpgНа 10.05.2018г. в СУ „Сава Доброплодни” за 11-ти път се проведе „Нощ на изкуствата”. Тази година темата бе „Единство в културното многообразие на Европа”. Карнавалният конкурс бе в четири категории: Приказни герои; Артистинчен костюм; Боди арт и Европейска принадлежност. Идеята е свързана с обединяването на хора от различни възрасти около Европейските ценности за достигане на високи нива в образованието, културата и изкуствата. Формите на изява са атрактивни и въздействащи. С помощта на своите учители, родители и близки, учениците обмислят и подготвят представянето си с оригинални костюми, аксесоари и грим. Учениците с желание участваха и в музикалните прояви в различни жанрове и в хореографските танци. „Нощ на изкуствата” дава възможност за осъществяване на творчески идеи, за креативност и иновации, за сценично поведение и за емоционално преживяване на изкуствата, за приемственост между творците от различни поколения и за адаптиране на младите хора към училищната общност.


upload/v1.jpg
staff/picbut.jpg

Концерт на Випуск 2018
Публикувано на: 2018-05-11 10:26:33

XIIа, XIIб, XIIв, XIIг...

upload/1_1.jpgПорасналите „деца“ от випуск 2018 изрецитираха, изпяха, изсвириха и изтанцуваха душите си на последния си концерт като ученици на СУ „Сава Доброплодни“. Радост, гордост, умиление, трудно преглъщани сълзи, аплодисменти, но най-вече удовлетворение, че в съвместния си път учители и родители са създали бъдеще, дали са вярната посока, подкрепили са порива на мечтите.
upload/1_1.jpg Сценарият бе успял да събере майчината гордост от порасналите синове, сестринския завет, примесената с мъничко тъга обич към отлитащите със сърцата ни ученици.
upload/1_1.jpgСкъпи абитуриенти! Широк да е пътят ви! Попътен да е вятърът в крилата ви! И не забравяйте, че сте част от едно голямо семейство – училищната общност на СУ „Сава Доброплодни“!
staff/picbut.jpg

Звукът на времето
Публикувано на: 2018-05-07 23:34:26

ГРАН ПРИ ЗА КВАРТЕТ „УНИСОН“ И ОЩЕ ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ НА V МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ВОКАЛНА И ИНСТРУМЕНТАЛНА МУЗИКА “Звукът на времето” 04 - 06 май, 2018 година гр. Велико Търново

upload/1_1.jpg Конкурсът „Звукът на времето“ се проведе под почетния патронаж на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Този международен музикален форум е включен в културния календар на Министерството на културата и на Община Велико Търново. В продължение на два дни деца и младежи от България, Румъния, Словения и Македония показаха своите вокални и инструментални умения пред жури в състав: доц. Снежина Врангова – преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Емил Струнджев – композитор, Claudia Vasilache – Румъния, Жарина Танева – вокален педагог и Невена Пейкова – финалист в „Х – Faktor“ в Раздел „Вокална музика“, а в Раздел „Инструменталисти“ - проф. Борислава Танева – преподавател по пиано в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, композитор, доц. д-р Александър Василенко – преподавател в катедра „Пиано“– ТКДФ на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и НМУ „Любомир Пипков“, доц. д-р Илияна Николова - ръководител катедра „Музика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Андрей Дренников – композитор и пианист и доц. Добромир Митев.
upload/1_1.jpgСУ „Сава Доброплодни“ за пореден път доказа, че е училище за таланти. Квартет „Унисон“ - Кристина, Крисияна, Габриела и Симона, след единодушното решение на журито получи Гран При – диплом, плакет и парична награда в Раздел „Вокални изпълнители“, Крисияна Ивайлова спечели сребърен медал във финала, а Симона Момчилова – златен медал в полуфинала. Те са възпитаници на Емилия Божилова. В Раздел „Инструменталисти“ клавирното дуо Виктор Димитров и Симеон Божилов се класираха на първо място, а при индивидуалните изпълнители Симеон Божилов получи сребърен медал, а Виктор Димитров – специална награда. Те са ученици на Жанета Кацарова. Това е един от многото национални и международни успехи на учениците от музикалните паралелки на СУ „Сава Доброплодни“, подкрепени на ръководството на училището.
staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95]