Пет разказа за смъртта на Вапцаров
Публикувано на: 2014-04-06 17:37:59

На 08.04.2014 г. в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников”, от 16 часа Иванка Панекова – старши учител по български език и литература в СОУ „Сава Доброплодни” организира среща разговор с режисьора на най-новия филм за Никола Вапцаров – „Пет разказа за смъртта на Вапцаров”.
Костадин Бонев ще прожектира филма на ученици от 12. клас от следните шуменски училища: СОУ „Сава Доброплодни”, ГПЧЕ „Н. Й. Вапцаров”, ПГМЕТТ „Христо Ботев”, ПГИ, ПГСАГ и СОУ „Йоан Екзарх Български”.

XLIII Пролетна конференция на СМБ
Публикувано на: 2014-04-06 15:19:12

От 2 до 5 април 2014 г. в комплекс Боровец се проведе Четиринадесетата Ученическа секция в рамките на XLIII Пролетна конференция на Съюза на математиците в България. В нея учениците от СОУ „Сава Доброплодни“ участваха с 5 доклада, подготвени под ръководството на Ангел Ангелов.
Два от проектите - „Материално програмиране с CaptureScript” и „Геокешинг“, съответно на Радостин Маринов и Радостин Емануилов, бяха отличени с грамоти за отлично представяне.
Останалите три проекта – „The Playground” на Мерт Мехмед, „Стилус“ на Габриел Атанасов и „Живот без агресия“ на Янислав Колев и Карина Йорданова бяха отлечени с грамоти за много добро представяне.
Това класиране дава право на шестимата ученици да участват в Лятната изследователска лагер-школа на Ученическия институт по математика и информатика към Българската академия на науките.
Трябва да се отбележи фактът, че шуменските представители и носители на отличия бяха единствените, които се подготвят и учат в училище без профилирана подготовка по математика и информатика.

Успехи на състезание по компютърни науки
Публикувано на: 2014-04-06 15:10:43

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАТИКА И КОМПЮТЪРНИ НАУКИ ЗА СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИНа проведеното на 30.03.2014 г. във ВСУ “Черноризец Храбър” национално състезание по информатика и компютърни науки за ученици и студенти възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни“ се представиха отлично и взеха отличия във всичките четири категории на състезанието.
В най-силната категория - „Редизайн на сайт“, първо място зае Радостин Емануилов от 8. клас с ръководител Ангел Ангелов, а второ място зае Михаил Георгиев от 7. клас с ръководител Мадлена Станчева.
В категорията „Създаване на сайт“ отново първите две местa бяха за ученици от СОУ „Сава Доброплодни“. На първо място се класира седмокласникът Мертин Дервиш с ръководител Мадлена Станчева, а на второ - Радостин Маринов от 9. клас с ръководител Ангел Ангелов.
В категорията „Създаване на мобилно приложение“ имаше само един представител на СОУ „Сава Доброплодни“ - шестокласникът Мартин Маринов с ръководител Ангел Ангелов. Мартин се представи достойно, заемайки второ място в най-новата за състезанието категория, като бе изпреварен единствено от третокурсник на ВСУ “Черноризец Храбър”.
„Дигитални изкуства“ бе категорията с най-много участници. В условията на силна конкуренция Мерт Мехмед от 9. клас с ръководител Ангел Ангелов зае трето място, създавайки фирмена мокъп концепция. Силно впечатление на комисията направиха и всички участници от профил „Изобразително изкуство“ на СОУ „Сава Доброплодни“, ръководени от Ангел Ангелов:
- Ашкън Шиидов и Вилислава Въчкова от 8. клас
- Янислав Колев и Габриел Атанасов от 9. клас
- Карина Йорданова от 11. клас

Приключил проект
Публикувано на: 2014-04-06 13:15:01

На 04.04.2014 г. приключи работата по проект „Живеем, учим и творим заедно” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, по който СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен работа от началото на месец октомври 2012 година. Продължителността на проектните дейности беше 18 месеца. В 18 клуба и ателиета бяха обхванати 460 деца. В дейностите се включиха и родителите на децата. Петдесет и шест преподаватели повишиха квалификацията си за работа в мултикултурна среда.

Общата сума на договора беше 86 770 лв. Средствата бяха усвоени над 95%.


Още подробности ТУК

Публикация в Шмоко.бг

Млади виртуози
Публикувано на: 2014-04-04 20:20:21

Между 24 и 30 март се проведе Международния конкурс "Млади виртуози” в София, на който се състезаваха около 130 инструменталисти в три специалности - пиано, флейта и кларинет. Участниците бяха от 20 страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Русия, Япония, Южна Корея, Сингапур, почти всички балкански държави.
Инициатор и основател на конкурса е г-жа Милка Митева - директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков” в София. Заедно с нея в организационния комитет са известни български музиканти. Конкурсът се организира ежегодно и се провежда в концертната зала на НМУ със съдействието на Училищното настоятелство.
Наградния фонд за конкурса осигурява фондация "Америка за България”. Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на културата, под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.
В тазгодишното издание на конкурса взеха участие учениците от СОУ "Сава Доброплодни” Хасан и Ибрахим Игнатови от класа по пиано на Маринела Маринова. И двамата бяха удостоени с Втора награда и лауреатско звание (при неприсъдена Първа).
Предстои им участие в Националния конкурс "Светослав Обретенов” - Провадия.

staff/picbut.jpg

Песенна дъга над Кутев
Публикувано на: 2014-04-02 18:07:29

На 1 април се проведе VII Национален фолклорен конкурс”Песенна дъга над Кутев” - гр. Котел. Ученици и преподаватели от профил Музика-фолклор завоюваха призови места.Участниците бяха над 300 и бяха оценявани от компетентно жури - проф. Петър Льондев, Ташо Барулов, Сашка Ченкова, народните певици Калинка Згурова и Галина Дормушлийска, Директора на НУФИ „Филип Кутев” - Мария Градешлиева, преподавателите от АМТИ - Пловдив Галина и Калин Киркови.
Направление гайда:
-I награда-Александра Георгиева-V клас
-II награда-Румен Георгиев-VI клас
-II награда-Георги Стоянов-IV клас
-III награда-Галин Ганчов-IV клас
Преподавателят им Мирослав Минчев получи награда за високи обучителни и творчески успехи с лауреатите.
Направление народно пеене:
-I награда-Мира Захариева-VII клас
-II награда-Севги Рагуб-III клас
-III награда-Йордан Станков-VIII клас
-III награда-Александра Георгиева-V клас
-III награда-Иван Иванов-IV клас
-III награда-Михаела Дамянова-V клас
-III награда-Станимира Младенова-IV клас
-III награда-Мартин Ганчов-I клас
-III награда-Славея Яворова-I възр.група
-Талисман на конкурса-Боян Илиев-I възр.група
Техните преподаватели Дарина Бошнакова, Димитричка Илиева и Янка Димитрова също получиха награди за високи обучителни и творчески успехи с лауреатите.
Корепетиторите от СОУ "Сава Доброплодни" в състав: Петко Енев, Мирослав Минчев, Георги Дочев, Милен Георгиев и Ростислав Радев получиха награда за отсвирващ оркестър. Ръководството изрази благодарност към директора на СОУ "Сава Доброплодни” и връчи личен подарък.

staff/picbut.jpg

Децата на България
Публикувано на: 2014-03-31 19:11:35

В последния ден на регионалния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват" бяха наградени участниците в раздел "Изобразително изкуство". От 120 художници бяха наградени 59. Активно беше участието на ЦДГ-и от град Шумен, от ОУ "П. Волов"- с. Тодор Икономово и от СОУ "Г. С. Раковски"- град Каолиново. С впечатляващи творби на изобразителното изкуство се представиха и ученици от І до ХІІ клас от СОУ "Сава Доброплодни".

Специалната награда на тазгодишния регионален конкурс бе присъдена от Радио "Шумен" на ХІв клас - профил "Изобразително изкуство" с преподавател г-н Диян Димов. Авторитетната регионална медия предоставя възможността на талантливите творци на четката и багрите да експонират своите произведения в Студио 3 на радиото, в Културния салон.

Театрални празници - Шумен 2014
Публикувано на: 2014-03-30 13:00:20

Още първия ден от ХІ национални ученически театрални празници – Шумен 2014, посветени на 75 години от рождението на нашия съгражданин ТОДОР КОЛЕВ, възпитаниците от СОУ ”Сава Доброплодни”, град Шумен стъпиха на голямата сцена и покориха с професионалната си игра сърцата на родители, гости и най-вече на авторитетното жури.
Първокласниците представиха пиесата на Леда Милева - „Златоперко”. Сценарист и режисьор - г-жа Румяна Николова – класен ръководител на Іа клас. Естествени, емоционални, талантливи – такива се представиха малките актьори от Детски театър „Умничета”, стъпили за първи път на сцената на ДКТ „Васил Друмев”, Камерна сцена „Патиланчо”.
Организаторите на шуменските театрални празници връчиха плакет за отличното представяне на децата от СОУ „Сава Доброплодни”, Диплом от кмета на Община Шумен и подаръчета за всеки участник. Умничета, очакват ви още много награди, много труд и успехи. Радвайте семействата си и вашите учители!

staff/picbut.jpg

Децата на България
Публикувано на: 2014-03-30 12:56:00

Присъдени награди

Категория ,,Пиано”
Първа награда
Анет Маринова – 3 клас
Теодора Величкова – 3 клас
Симеон Божилов – 4 клас
Ана-Мария Лечева – 9 клас
Силвена Костова – 9 клас
Втора награда
Симона Савова - 1 клас
Владимир Георгиев - 2 клас
Виктор Димитров - 4 клас
Виктория Стоянова - 4 клас
Рада Илиева - 4 клас
Яна Илиева – 5 клас
Валентина Тодорова - 9 клас
Венета Чобанова - 11 клас
Трета награда
Виолета Недялкова - 2 клас
Георги Йорданов - 3 клас

Категория ,,Клавирно дуо”
Първа награда
Виктор Димитров и Симеон Божилов – 4 клас
Втора награда
Анет Маринова и Теодора Величкова - 3 клас
Трета награда
Албена Цветкова и Матю Маринчев - 4 клас
Калина Кирилова и Магдалена Стилиянова - 4 клас

Категория ,,Китара”
Първа награда
Малин Чавдаров - 8 клас
Втора награда
Ивана Петрова - 10 клас
Трета награда
Тодор Янчев - 12 клас

Категория ,,Акордеон”
Първа награда - не се присъжда
Втора награда - не се присъжда
Трета награда
Николай Венциславов - 5 клас

Категория ,,Цигулка”
Първа награда
Момчил Узунов - 4 клас
Втора награда
Анна-Елисабета Стефанова - 2 клас
Трета награда
Моника Христова – 2 клас
Айзък Лю Фивр - 4 клас
Синем Нефер - 5 клас
Ипек Бисерова - 11 клас

Категория ,,Духови инструменти”
Първа, втора и трета награда - не се присъжда

Категория ,,Солово пеене”

Първа награда - не се присъжда
Втора награда - не се присъжда
Трета награда
Атина Красимирова - 4 клас

Категория ,,Инструментални ансамбли”
Първа награда
Устни хармоники - ателие ,,Посвири и агресията спри”
Втора награда - не се присъжда
Трета награда
Ипек Бисерова и Хюсеин Мехмед - 11 клас

Състезание 'Spelling bee'
Публикувано на: 2014-03-29 15:29:19

В тазгодишното състезанието "Spelling bee" взеха участие и ученици от 5.,6. и 7. клас на СОУ "Сава Доброплодни". В него те се надпреварваха да докажат уменията си да пишат и изговарят правилно английските думи. Победители в състезанието са:
- 1-во място Инна Ивова Иванова от 6. клас;
- 2-ро място Екатерина Пламенова Маджарова от 7 клас.

Класираните на 1-во и 2-ро място ученици се класират за Национален кръг на състезанието.


staff/picbut.jpg

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101]