Галерия

Денят на дарителя
Публикувано на: 2009-12-08 16:05:01

Денят на дарителя- 6 декември 2009 г. беше избран от „Инер Уил клуб” – Шумен за Празничния концерт, с който завърши благотворителната кампания, инициирана от тях под наслов „Жълти стотинки-деца помагат на деца”.
Освен че подкрепиха идеята, като дариха над 570 лева за закупуването на специални уреди и съоръжения за Дневния център за деца с физически увреждания към Дом за медико-социални грижи за деца в гр. Шумен, с танци, музика и песни възпитаниците на СОУ „Сава Доброплодни”- Шумен допринесоха за празничната атмосфера на този ден.
Бурни аплодисменти залата дари на Петър и Цветомир от ІХ клас, Натали Тодорова от Х клас, Кристина Радостинова от ІV клас, Атанас Енчев, студент І курс в ШУ „Еп. Константин Преславски”, бивш възпитаник на училището, Вокалната фолклорна група, танцьорите от Х клас, Десислава Крумова от ХІ клас, Дилян Муткуров- І клас, Десисилаав Руменова- ІV клас, Невбахар Павлинова и Анна Мариянова от ХІ клас, Вероника Красимирова от ХІ- клас и Паола Пенчева от V д клас.
„Инер Уил клуб”-Шумен с президент г-жа Елисавета Филипова благодари за всеотдайността на педагозите, работещи с децата и доказали, че с труд, любов, сърце и воля се гради настоящето и бъдещето на учениците, на училището им – СОУ „Сава Доброплодни”, на нашия град: Димитричка Илиева, Янка Димитрова, Анета Мутафчиева, Емилия Божилова, Цветанка Александрова, Пенка Великова, Петко Енев, Георги Дочев, Мирослав Минчев, Румяна Буковалова и Стела Мечева.
Още снимки ще намерите ТУК

Предстоящи прояви на млади таланти
Публикувано на: 2009-12-08 06:56:25

На 15 декември 2009 г. клавирно дуо Елица Мирчева и Светломир Златков ще изнесат концерт в голямата зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Той е по покана на проф. Роксана Богданова- преподавател по пиано и проф. Николай Стойков - преподавател по композиция и известен български композитор. Ще бъдат изпълнени произведения от Моцарт, Шуберт, Бизе, Н. Стойков, П. Владигеров.

Мат. турнир "Иван Салабашев"
Публикувано на: 2009-12-07 20:42:49

На проведения на 05.12.2009 г. Национален математически турнир "Иван Салабашев", СОУ "Сава Доброплодни" се представи отлично като бяха завоювани следните призови места:
1. Зорница Йорданова от ІVа клас: 2-во място с класен ръководител Мария Папазова и ръководител по математика Албена Иванова.
2. Симона Йорданова от ІVа клас: 3-ро място с класен ръководител Мария Папазова и ръководител по математика Антон Моллов.
3. Георги Чобанов от ІIIа клас: 5-ро място с класен ръководител Татяна Станчева и ръководител по математика Звездалина Ганчева.

VII международен конкурс 'Франц Шуберт'
Публикувано на: 2009-12-07 19:33:31

От 20.11 до 26.11.2009 г. в град Русе се проведе VII международен конкурс „Франц Шуберт”. Шуменското клавирно дуо Елица Мирчева (ученичка от 10” б клас на СОУ "Сава Доброплодни" -Шумен) и Светломир Златков спечелиха трета награда.
На 5 декември 2009 г. солисти на Държавна филхармония - Шумен бяха клавирно дуо Елица Мирчева и Светломир Златков. Програмата включваше „Карнавал на животните” от Камий Сен - Санс- музикална сюита за две пиана и камерен оркестър.
На 7 декември Елица Мирчева участва в концерт, посветен на 110 години от рождението на Панчо Владигеров. Той се провежда в „Музикален център Борис Христов” в гр. София. В концерта участват носители на награди от последните две издания на Националния конкурс „Панчо Владигеров”, чийто домакин е гр. Шумен.

Гости от Румъния
Публикувано на: 2009-12-07 19:24:39

На 11.12.2009 г., петък, в СОУ "Сава Доброплодни" гостуваха представители на Теоретичната гимназия в гр. Баняса, близо до Констанца – Румъния. Групата включва 17 човека, от които 10 ученици от ІХ и Х клас, 5 учители, директорът и пом.-директорът на училището. Поводът за посещението е сключване на договор за сътрудничество за размяна на ученически групи, работа по съвместни проекти, общуване чрез интернет - организиране на чат-рум и месенджър за училищните общности на двете училища. Програмата на посещението включва запознаване с града и училището, делова среща с ръководството за подписване на договора. Контактите са развитие на съвместен проект по e-Twinning "Различни, но еднакви", по който работят двете училища. Координатор на проекта от СОУ "Сава Доброплодни" е учителката по английски език Милена Стоева, а от страна на Теоретичната гимназия - господин Вина Валентин, също учител по английски език.

Викторина - Сава Доброплодни
Публикувано на: 2009-12-02 13:13:31

Традиционната викторина за живота и дейността на Сава Доброплодни бе проведена в навечерието на патронния празник на училището. В Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” учениците от VII-те класове се потопиха във възрожденската атмосфера чрез откъси от мюзикъла „Зех тъ, Радке” по комедията „Михал” на Сава Доброплодни. За приповдигнатото настроение допринесоха музикалните изпълнения на Ипек Ангелов и Венета Чобанова от VII-e клас.
С много желание и ентусиазъм участниците в отборите разказваха за многостранната дейност на своя патрон като учител, театрал и читалищен деятел.
Победител стана отборът на VII-д клас, а второ и трето място заеха VII-е и VII-в клас.

Снимки - ТУК

Седмица на празнични изяви
Публикувано на: 2009-12-02 12:37:02


СОУ „Сава Доброплодни", град Шумен
Седмица на празнични изяви
/30.1 1.2009 г. - 04.12.2009 г./
по случай 189 години от рождението на Сава Доброплодни30 ноември 2009 г. - 09,00 ч. - фоае първи етаж
• Откриване на седмицата, посветена на училищния празник
• 12,30 - хигиенизиране на училището

1 декември 2009 г. - 14,00 ч. - Регионална библиотека
• Викторина, посветена на патрона на училището - Сава Доброплодни с ученици от VII клас
• Изложба в Регионална библиотека на ученици от С ОУ „Сава Доброплодни"

2 декември 2009 г.
• провеждане на Час на класа, посветен на патрона на училището Сава Доброплодни - учител, книжовник, общественик и новатор

5 декември 2009 г. 11,30 -12,00 ч.
• Поднасяне на цветя от ученици на паметника на Сава Доброплодни - X б клас - класен ръководител М. Косева
• 18,30 ч. - Концертна зала на Младежки дом
• Празнична изява „Училището - новаторство и традиции"
• Изложба - творби на преподавателите по изобразително изкуство от СОУ „Сава Доброплодни"

4 декември 2009 г. 10.00 - 12,00 ч.
• Спортни игри
• Квалификация на учителите

upload/pp9klas-1.jpg

Отлично представяне на Нац. турнир 'Джон Атанасов'
Публикувано на: 2009-12-02 10:57:37

На проведения на 27-29.11.2009 г. Национален есенен турнир по информатика и информационни технологии, СОУ "Сава Доброплодни" се представи отлично като бяха завоювани следните призови места:
1. Валентин Борисов от VIe клас: 1-во място по информатика D група с ръководител Бисерка Йовчева.
2. Янислав Колев от Ve клас: 2-ро място по информационни технологии в група С1. Ученикът защити проект на тема "Мадарски конник" с ръководител Ангел Ангелов и консултант Мариана Георгиева.
3. Йордан Йорданов от Ve клас: 4-то място и грамота за отлично представяне по информационни технологии в група С1. Защитен бе проект на тема "Българи и славяни" с ръководител Ангел Ангелов и консултант Мариана Георгиева.
4. Денислав Мишелов от Ve клас: 12-то място по информационни технологии в група С1 с проект на тема "Алтернативни източници на енергия" с ръководител Ангел Ангелов.
6. Светослав Живков от VIг клас: 15-то място по информационни технологии в група С1 с проект на тема "Страх и надежда - 2012" с ръководител Албена Иванова и консултант Йордан Которов.

Отлично впечатление на комисията направи Радостин Маринов от Vе клас. Той се представи в категорията "Публикувани интернет страници", която е за ученици VIII - XII клас. Радостин се представи с проект на тема "Човешкото тяло" с ръководител Ангел Ангелов и зае 10-то място от 47 представени проекта. В класирането преди него са само ученици от XII клас. За това си представяне комисията връчи специална грамота на ученика.
Снимки от представянето на учениците на СОУ Сава Доброплодни може да намерите ТУК

Кастинг за мажоретки
Публикувано на: 2009-11-19 09:07:26

КАСТИНГ, КАСТИНГ, КАСТИНГ

Обявяваме кастинг за всички
музикални и красиви ученички,
за мажоретен конкурс се подгответе
и на 26. ХІ. във физкултурен салон се явете.

Компетентно жури ще присъства
и призови места ще отсъжда.
В 12,30 се представете и
отлична подготовка покажете

Отбелязване на Първи ноември
Публикувано на: 2009-10-30 20:00:02

Отбелязване на Първи ноември – Ден на народните будители 2009 година в СОУ “Сава Доброплодни” – Шумен

29.10. – четвъртък
1. Учениците от І - ІV клас на училището отбелязаха Деня на народните будители с посещение на Образователен концерт “Карнавал на животните” в изпълнение на Държавна филхармония – Шумен. Диригент и лектор беше Славил Димитров. Солисти бяха Елица Мирчева – ученичка от Х клас на СОУ “Сава Доброплодни” и Светломир Златков – пиано.
2 .Бяха обявени победителите в конкурсите “Моята класна стая – по-привлекателно място” – Първите места спечелиха VІа с класен ръководител г-жа Златка Маджарова и ХІа клас с класен ръководител г-жа Мариана Тушева, обединени в стая 38. Журито присъди 2 първи места в начална степен – за ІІв клас с класен ръководител Мирослава Лечева и ІІІа клас с класен ръководител Татяна Станчева – стая 18 и ІІa клас с класен ръководител Людмила Жечева и ІV а клас с класен ръководител г-жа Мария Папазова, обединени в стая 15. Второ място беше присъдено на учениците от VІг клас с класен ръководител г-жа Албена Иванова и Ха клас с класен ръководител г-жа Дарина Полихронова, обединени в стая 30. При малките ученици третото място беше присъдено на Іг клас с класен ръководител Ренета Димитрова и ІVв клас с класен ръководител Събка Петкова, обединени в 13 стая.
30.10. – петък
1. В 9,00 часа беше открита изложба с отличените творби от конкурса „Портрет на народен будител” във фоайето на І етаж
2. Проведоха се две срещи с младите актьори от Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен Александра Михайлова, Любен Попов и Милен Алексиев на тема „Има ли будители днес”. Гостите четоха творби, посветени на Деня на народните будители пред класовете ХІа клас с класен ръководител г-жа Мариана Тушева, завоювали първо място в конкурса „Моята класна стая – по-привлекателно място” и ІХв – трето място. Оказа се, че младите хора имат еднакво мнение за това, че медиите трябва да правят повече, за да популяризират млади български автори в областта на културата, че свободата не е анархия и че не насилието, а редът и човечността трябва да ни заобикалят в нашето ежедневие.
3. В 11 часа в стая 11 на 1 етаж на училището започна възстановката „Старото училище” съвместно с Движение „Крум Страшни” и ученици от І, ІІ и VІ клас. Пред представителите на „Училищното настоятелство” и градските първенци и поборници, чиито роли изиграха гостите от „Крум Страшни” учениците разказаха какво са научили за Деня на народните будители и за видните шуменци - възрожденци и будители Добри Войников, Сава Доброплодни, Васил Друмев и др.
4. През голямото междучасие програма, посветена на Деня на народните будители на втория етаж представиха ученици от Vе клас с ръководител Стела Мечева. Беше експонирана изложба с портрети и произведения на будители от училищната библиотека.
5. Точно в 14,45 часа маскираните като духчета, вещици, гномчета и други герои учениците от трети и четвърти клас със ЗИП Английски език оживиха с веселите си гласове фоайето на втория етаж. Те бяха научили песни и стихове на английски език за отбелязване на празника Хелоуин.
Повече снимкиТУК

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98]